Riktige kandidater til stillingen

Mange bedrifter utfører selv all rekrutteringsprosess når en ny medarbeider skal ansettes.  Av den grunn så utlyser man stillingsannonse for å få søkere til en aktuell stilling.

Svært mange opplever å få søknader som ikke har «verdi», av ulike grunner, som at søkeren for eksempel ikke har relevant bransjeerfaring, eller mangler nødvendige sertifikater eller kurs. Ofte kan det vise seg at over 80% av  søkermassen ikke er relevant til stillingen. Man bruker derfor ofte mye tid på å kvalifisere søkere ved gjennomgang av søknader og CVèr. Man skal heller ikke glemme at mye tid går også på innkalling til intervju, svare søkere på epost og telefon osv.

Har du planer om å utlyse deltidsstillinger i virksomheten, men ønsker spesifikke og relevante kandidater til stillingen?

Vi har knyttet til oss en betydelig base med unge, iherdige arbeidssøkere, over hele landet, som er på jakt etter deltidsstillingsommerjobb, kveldsjobb eller helgejobb.

Gjennom vår base kan vi selektere kandidatene etter dine ønsker, slik at du når en riktig og kvalifisert målgruppe som søker på stillingen dere utlyser. Etter deres valgte kriterier sørger vi altså for å formidle stillingen direkte til relevante kandidater. Les mer her